INFORMATII UTILE

ISTORIC

CINE SUNTEM

Asociatia Patronatul Bijutierilor din Romania a fost înfiintata pentru reprezentarea, promovarea, sustinerea si apararea intereselor tehnice, economice, sociale si juridice ale agentilor economici cu activitati din domeniul metalelor si pietrelor pretioase, atat in plan national cât si international, in data de 14.09.2000, prin liberul consimtamant al unui numar de 23 de persoane fizice autorizate si persoane juridice din domeniu.

Patronatul a fost constituit sub egida Uniunii Generale a Industriasilor din Romania, in baza Ordonantei Guvernului nr. 26/2000, devenind persoana juridica in baza Hotararii Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti din data de 28.09.2000, Dosar 258/PJ/28.09.2000.

Patronatul este o persoana juridica autonoma, de drept privat, fara scop patrimonial si fara caracter politic, care isi desfssoara activitatea in temeiul dispozitiilor legale.

CE FACEM

Patronatul Bijutierilor din Romania a sustinut si aparat interesele legitime ale membrilor sai prin demersuri la organele administrative de stat, a celorlalte institutii de interes public si social.

Patronatul Bijutierilor din Romania a asigurat dialogul cu autoritatile de stat, urmarind imbunatatirea legislatiei economice, simplificarea si stabilizarea ei, promovarea de acte normative care sa stimuleze activitati de productie, investitii si export, cresterea eficientei activitatilor din domeniu in plan national si international.

Patronatul Bijutierilor din Romania a luptat cu climatul socio-politic, a luptat ca reglementarile ce existau de zeci de ani sa fie actualizate, exemplu fiind aparitia OUG 190/2000, astfel incat toti cei care actioneaza in aceasta bransa sa beneficieze de conditii mai bune de desfasurare a activitatii. Acum, prin eforturile si bunavointa tuturor factorilor implicati in acest proces de modificare a legilor, s-a ajuns în stadiul ca operatorii isi pot marca singuri obiectele.

Odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, Patronatul Bijutierilor din Romania, membrii sai, vor avea forta de a readuce bijuteria romaneasca la rangul de Arta.

Depinde de fiecare dintre noi, sa cultivam bunul gust si rafinamentul in materii de bijuterii, depinde de fiecare dintre noi sa impunem standarde de calitate cat mai inalte, atat produselor si serviciilor pe care le oferim cat si mijloacelor de promovare a imaginii, indiferent care ar fi acelea.

Depinde de fiecare dintre noi, sa avem cei mai talentati bijutieri, cele mai valoroase colectii de bijuterii, angajati capabili in a oferi clientilor indrumarile cele mai potrivite, campanii de advertising desfasurate cu profesionalism.

Va invitam, asadar, sa luptam impreuna pentru a schimba ceva!

MISIUNE

Scopurile Patronatului Bijutierilor din Romania sunt:

  • Identificarea, promovarea, sustinerea si apararea intr-un mod sistematic si unitar a intereselor comune economice, tehnice, juridice si sociale ale membrilor sai, in sensul dezvoltarii acesteia, fara a afecta profesional membrii sai si fara a afecta obiectul de activitate al acestora;
  • Patronatul militeaza pentru respectarea legislatiei, pentru promovarea eticii profesionale si a normelor de concurenta loiala, atat in activitatea si in relatiile dintre membrii sai, cat si in relatiile cu ceilalti agenti economici, cu organele administrative de stat si cu celelalte structuri ale societatii civile;
  • Patronatul participa activ in toate structurile si la toate nivelele dialogului social si sprijina – cu experienta, cunostintele si informatiile membrilor sai – elaborarea deciziilor si a actelor normative care intereseaza activitatea si bunul mers al agentilor economici din domeniu, al economiei si al societatii in general;
  • Patronatul militeaza pentru instaurarea unei ordini mestesugaresti in domeniu, pe criterii de profesionalitate si deontologie profesionala;
  • In atingerea scopurilor sale, patronatul colaboreaza cu alte structuri patronale, asociatii profesionale, uniuni, ministere, federatii si confederatii similare din tara si strainatate, pe principiul autonomiei si interesului reciproc.